MIYABI Japonský univerzální nůž NAKIRI 17 cm 5000MCD

MIYABI Japonský univerzální nůž NAKIRI 17 cm 5000MCD

Cena: 8099.00 CK

Extrémně ostrý japonský nůž typu Nakiri je v zemi vycházejícího Slunce využíván především na rychlé, nenáročné porcování zeleniny a ovoce. I proto si získal širokou oblibu mezi vegetariány a vegany.


Každý jednotlivý nůž je výsledkem mistrovské práce z „města nožů“ Seki. Tradiční řemeslo a moderní technologie daly vzniknout té nejvyšší možné kvalitě mezi komerčně vyráběnými noži. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 100 vrstvách oceli dvou různých tvrdostí. Speciální úprava čepele přiznává strukturu vrstev, a každý nůž má tak originální neopakovatelný vzor.

K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella. Nůž je symetricky broušený do tvaru "V" v úhlu 19 °. Každý kus je broušen ručně, a to tradiční technikou Honbazuke, prověřenou stovkami let praxe nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního brusného kamene a následně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Rukojeť je pak vyrobena z břízy Masur.

  • Extrémně tvrdé jádro z práškové oceli Micro Carbide MC63
  • Tvrdost 63 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem/temperování
  • Damascénská ocel, vyrobená ze 100 vrstev
  • Klínový výbrus do tvaru "V"
  • Třífázové ruční broušení tradice Honbazuke
  • Ostří Katana Edge, dokonalé vyvážení
  • Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  • Pohodlná rukojeť tvaru "D" z břízy Masur
  • Nerezová patka s logem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • MIYABI Japonský univerzální nůž NAKIRI 17 cm 5000MCD eshop >>



    Další zboží:

    ZWILLING Nůž na maso 16 cm PROFESSIONAL S

    ZWILLING Nůž na maso 16 cm PROFESSIONAL S

    Nůž na maso PROFESSIONAL "S" je štíhlý nůž s robustní, 16 cm dlouhou čepelí a jemným ostřím. Je vhodný pro přípravu všech druhů masa a pro porcování pečeně. Série PROFESSIONAL "S" Klasika mezi kvalitními noži Ergonomická rukojeť ze syntetiky v t.. zjistit více >>




    ZWILLING Nůž na maso 20 cm FOUR STAR®

    ZWILLING Nůž na maso 20 cm FOUR STAR®

    Nůž na maso FOUR STAR® je štíhlý nůž s robustní, 20 cm dlouhou čepelí a jemným ostřím. Je vhodný pro přípravu všech druhů masa a pro porcování pečeně. Série FOUR STAR® Jednoduchý design, bezpečný a komfortní úchop Celosvětová legenda mezi k.. zjistit více >>




    ZWILLING Filetovací nůž Gourmet® 18 cm

    ZWILLING Filetovací nůž Gourmet® 18 cm

    Filetovací nůž má dlouhou, štíhlou, a především pružnou čepel s rovným ostřím. Je dokonalým pomocníkem pro nakládání s rybami. Rukojeť z plastu, klasický design tří nýtů Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí Speciá.. zjistit více >>




    MIYABI Japonský plátkovací nůž SUJIHIKI 24 cm 6000MCT

    MIYABI Japonský plátkovací nůž SUJIHIKI 24 cm 6000MCT

    "Každý japonský šéfkuchař věří, že jeho duše se stane součástí nože přesně od okamžiku, kdy s ním začne pracovat. Nikdy byste neměli vložit svou duši do myčky!" Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský nůž .. zjistit více >>




    WMF Nůž na chléb Grand Class PC

    WMF Nůž na chléb Grand Class PC

    Nůž na chléb Grand Class je opatřen dlouhou, silnou vroubkovanou čepelí. Toto ostří krájí bez námahy, rovně a tzv. "projede" čímkoliv, co chcete nakrájet, aniž by čepel sklouzla po povrchu. Díky svým průbojným dlouhým hrotům snadno, bez větší námahy nakrájí křupavý .. zjistit více >>







    sleva domácnost slevy