MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 24 cm 5000FCD

MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 24 cm 5000FCD

Cena: 6969.00 CK

"Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně."

Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař

Extrémně ostrý japonský nůž GYUTOH je působivý svou stabilní čepelí v autentickém japonském tvaru. Nůž disponuje mimořádnou sílou řezu a je ideální na krájení a plátkování masa. Vyšší hrot je optimální pro kolébkový/klouzavý styl krájení. 24 cm dlouhá čepel, vykrojená záštita a komfortní rukojeť "D" tvaru zajistí, že máte nad řezáním plnou kontrolu. Nůž GYUTOH si svou oblibu získal i mezi šéfkuchaři západního stylu vaření.

Specifikace: délka čepele 24 cm, délka rukojeti 11,4 cm, hmotnost 223 g

Potěšení z vaření začíná již přípravnými pracemi, kdy hraje nůž bezkonkurenčně hlavní roli. Japonské nože řady MIYABI 5000FCD vás budou s grácií provázet všemi rituály přípravy pokrmu. Nože s tradiční rukojetí a proměnlivým damascénským vzhledem čepele byly vyvinuty s důrazem na eleganci a maximální praktičnost.

Jádro je vyrobeno z FC61 dvakrát tvrzené chromové oceli. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Damascénský vzhled tvoří dalších 48 vrstev nerezavějící oceli, vzor na každém noži je neopakovatelný. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana edge zaručují snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří.

Rukojeť tvaru D poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Robustní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka je nejen dokonale vyvážená, ale i tvarově stabilní. Tmavý odstín dřeviny vzbuzuje luxusní dojem. Eleganci temné rukojeti umocňují promyšlené dekorativní prvky. Decentní zdobná linka je provedena v červené barvě, která v Japonsku symbolizuje náruživost, upřímnost a nadšení. Jemný detail v podobě mozaikového čepu a nerezové patky s logem, dokreslí atmosféru Dálného východu. Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky. Nože MIYABI 5000FCD plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.

  • Extrémně tvrdé jádro z dvakrát tvrzené chromové oceli FC61
  • Jemný karbid 61 HRC
  • Tvrdost 60 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
  • 49 vrstev oceli
  • Damascénský design čepele – proměnlivý vzor z různých úhlů pohledu
  • Extra zaoblený tvar čepele
  • Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání
  • Autentický, úzký japonský tvar
  • Ostří Katana edge
  • Symetrický výbrus
  • Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
  • Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  • Ergonomická a tvarově stabilní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka
  • Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
  • Nerezová patka s logem
  • Nedoporučuje se umývat v myčce
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.

    Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.

    Doporučení a údržba:

  • Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
  • Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
  • Zabraňte ohýbání nože
  • Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
  • Chraňte ostří před nárazem

    MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 24 cm 5000FCD eshop >>



    Další zboží:

    ZWILLING Steakový nůž ZWILLING® Pro

    ZWILLING Steakový nůž ZWILLING® Pro

    Steakový nůž ZWILLING® Pro je opatřen robustní štíhlou čepelí. Má zabroušený hřbet a rovné ostří. Steaky a kotlety krájí bez námahy. Vhodný na grilované maso. Série ZWILLING® Pro Kombinace inovativní technologie, tradičního vzhledu a dokonalé přesnosti.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Sada pro kreativní vyřezávání ovoce a zeleniny 9dílná

    WÜSTHOF Sada pro kreativní vyřezávání ovoce a zeleniny 9dílná

    Sada pro kreativní vyřezávání ovoce a zeleniny 9dílná obsahuje: 5x vyřezávací nůž, 1x špikovací nůž, 1x vykrajovač na melouny 20 mm, 1x keramický brousek, 1x červené pouzdro na cvočkySada pro kreativní vyřezávání ovoce a zeleniny německé značky WÜSTHOF.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Sada nožů 3dílná Classic Ikon crème

    WÜSTHOF Sada nožů 3dílná Classic Ikon crème

    Sada nožů 3dílná Classic Ikon crème obsahuje: 1x špikovací nůž Classic Ikon crème, čepel 9 cm, č. Výr.: WU4086009 1x nůž na maso Classic Ikon crème, čepel 20 cm, č. výr.: WU4506020 1x kuchařský nůž Classic Ikon crème, čepel 20 cm, č. výr.: WU4.. zjistit více >>




    Fissler Kuchařský nůž 16 cm perfection

    Fissler Kuchařský nůž 16 cm perfection

    Výjimečná kvalita a jedinečný vzhled, to jsou nože perfection Fissler. Silný estetický zážitek bude těsně následován prožitkem z krájení. Nože vyrobené v Sollingenu si získají vaši přízeň – někdy je na místě být perfekcionalistou. Korozivzdorná extra tvrd.. zjistit více >>




    MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 6000MCT

    MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 6000MCT

    "Každý japonský šéfkuchař věří, že jeho duše se stane součástí nože přesně od okamžiku, kdy s ním začne pracovat. Nikdy byste neměli vložit svou duši do myčky!" Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský nůž .. zjistit více >>







  • sleva domácnost slevy